Detacheren

Techniek Werkt Beter detacheert op verzoek personeel bij opdrachtgevers. Detacheren heeft overeenkomsten met uitzenden, maar er zijn ook belangrijke verschillen. In beide gevallen is de arbeidskracht niet bij de opdrachtgever in dienst, en betaalt de opdrachtgever een vooraf afgesproken uurtarief.
Waar bij uitzenden (in fase A) een opdrachtgever (inlener) op elk moment een overeenkomst kan ontbinden, is er bij detacheren altijd sprake van een contract voor bepaalde- of onbepaalde tijd tussen de juridisch werkgever en de arbeidskracht. Bij detachering loopt de juridisch werkgever werkgeversrisico’s, zoals bij ziekte van de arbeidskracht of bij voortijdig beëindigen van de inzet bij de inlener. In de meeste gevallen betekent dit dat de inlener hogere tarieven moet betalen bij detachering dan bij puur uitzenden, om de risico’s af te dekken.In het geval van detachering is er in het kader van de Wet Werk & Zekerheid op meerdere vlakken nieuwe regelgeving gekomen die voor  opdrachtgevers van belang is.  De regelgeving bij het zelf tijdelijk aannemen van personeel door bedrijven is ook veel strenger geworden.

Belangrijk bij detachering

  • Altijd contract voor bepaalde- of onbepaalde tijd.
  • Aantal mogelijke tijdelijke contracten is beperkt.
  • Fase B duurt 2 jaar en maximaal 8 tijdelijke detacheringscontracten.
    Fase C is contract voor onbepaalde tijd.
  • Een nieuwe keten (fase A) start per 1 juli 2015 pas na een werkonderbreking van 6 maanden (was 3 maanden).
  • Afspiegelingsprincipe speelt een rol bij (voortijdig) ontslag arbeidskracht, met mogelijke consequenties voor de opdrachtgever.

Uw flexibele schil

Uw flexibele schil is het gedeelte van uw personeelsbestand dat u in staat stelt om mee te bewegen met de fluctuerende vraag naar uw producten of diensten. Een essentieel onderdeel van uw strategie om lang-cyclische bewegingen (economie) en kort-cyclische bewegingen (seizoenswerk) op te vangen.

Grote besparingen bij werven personeel

Het uitzendbureau is vaak de grootste kostenpost van uw flexibele schil. Samen met Techniek Werkt Beter kunt u juist hier  grote besparingen realiseren.  Wij kunnen eenvoudig inzicht geven in uw uitgaven en zorgen voor passende oplossingen voor goede en tevreden medewerkers. U kunt bijvoorbeeld denken aan de strategie waarbij u zelf in meer of mindere mate de werving en selectie van nieuwe medewerkers gaat uitvoeren. Wij zeggen: de beste recruiter bent u zelf! Informeer naar de mogelijkheden die wij bieden op dit vlak. Techniek Werkt Beter is “Úw magneet voor personeel! “.


TWB B.V.
Uw magneet voor personeel!
Oude Litherweg 2
5346 RT Oss
T. 0412 760 686
info@techniekwerktbeter.nl
KvK nr. 62622846

| Algemene voorwaarden uitzendkrachten TWB | Algemene voorwaarden ws TWB BV | Algemene voorwaarden zelfstandigen TWB | Privacyverklaring TWB |